AB
OU
T

LOFT ROASTERY (pržionica) je korak dalje u našem pristupu kafi kao proizvodu koji traži veliku posvećenost. Nova LOFT pržionica donosi nam mogućnost za kontrolu kvaliteta, kreativniji pristup ponudi kafe u LOFT COFFEE & FOOD barovima i mogućnost da kupite sveže prženu LOFT kafu za uživanje kod kuće.

Zašto je sveže prženje važno za kvalitet kafe?

Način prženja kafe je ono što kafi daje karakterističnu aromu, ukus i boju. U odnosu na stepen prženja kafe kojim se dobijaju različita željena svojstva, postoje različiti načini prženja od svetle ka veoma tamno prženoj kafi. Nivo kofeina u kafi zavisi i od načina prženja kafe, što je kafa više pržena, to je procenat kofeina manji. Geografsko poreklo kafe takođe određuje na kojoj temperaturi će se kafa pržiti. U procesu prženja formiraju se aromatska ulja, šećer se karamelizuje i zrno poprima boju od zlatne do tamno braon, zavisno od željenog stepena uprženosti i arome. Znanje i iskustvo majstora određuju ishod ovog procesa, koji nam omogućava uživanje u omiljenoj šoljici kafe.

Blago tamno Pale Ale pivo, 5, 9% ABV

Delo pivskih majstora i strastvenih zaljubljenika u ovu delatnost. Recept ovog piva je pažljivo kreiran od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka kako bi se dobilo pivo sa izuzetno zanimljivim karakterom. Iako zvuci ženstveno, nemojte se zavarati, nije dobila ime po polnoj pirpadnosti. Kreirana tako da zadovolji potrebu svakog coveka koji je proba, ova dovitljiva dama pružice Vam satisfakciju u bilo koje doba dana.

Ovaj blago tamni Pale Ale je naš ponos, naša etiketa napravljena u saradnji sa 3bir pivarom iz Novog Sada. Probajte ga na točilici ili flaširanog.

3Bir iako relativno nov konkurent u svetu Craft pivarstva, svoj put ka slavi gradi kvalitetom, kontinuitetom i sigurnošcu. Danas, pivara 3bir nalazi se među zanatskim pivarama u najvećem usponu, treća je po proizvodnji u Srbiji a naravno najveća u Novom Sadu gde se danas u ulici “Futoški put 93b” odvija i sama proizvodnja.

LOFT BELO sauvignon blanc
LOFT ROSE – merlot
LOFT MERLOT – merlot

Dugo smo tražili vina koja će na najbolji način živeti kao deo naše priče, koja će postati najbliži prijatelji specijalitetima iz naše kuhinje i uklopiti se u ono što zovemo Loft style.
 

Bilo da ste za osvežavajuće LOFT BELO uz neku laganu pastu, razigrani LOFT ROSE uz bruskete ili desert ili intenzivno LOFT MERLOT kao najbolji par specijalitetima od tamnog mesa, Loft vina će zaokružiti vaš obrok u trenutke čistog uživanja.

Loft vina su nastala u saradnji sa Vinarijom Grumen koja uzgaja oko 25 hektara vinove loze. Većina vinograda sađena je 2010. godine, a 2019. godine nastaje brend “Grumen” kao spoj vrhunskog vinograda, enološkog znanja i tehnologije poslednje generacije, koristeći sadni materijal iz Kooperative Rausedo iz Italije, regiona Friuli. Vinarija koja proizvodi grožđe sa posebnom pažnjom i redukcijom roda grozdova daje energiju za velika vina na osunčanim obroncima Fruške Gore.

Vinograd je negovan sa posebnom pažnjom, bezrezervno ulažući maksimalna sredstva, kao i ljudske resurse, sa ciljem dobijanja grožđa vrhunskog kvaliteta. Pažljivom berbom, nežnim presovanjem i odležavanjem soka u vrhunskim uslovima, proizvodi se vino za ljubitelje koji traže više.“Grumen” je znanje, kvalitet i posvećenost – spoj za vrhunske domete.

Voće koje koristimo za pravljenje LOFT rakije se koristi na vrhuncu zrelosti, kad je procenat šećera najviši, što našim rakijama daje bogat i čist voćni ukus. Redestilacijom dobijamo finalni destilat u kom su očuvane sve one materije koje rakiji daju intenzivan i prefinjen ukus i topao i dugotrajan aftertaste.

Odležavanje koje u proseku traje tri godine daje za rezultat rakije harmoničnog ukusa i prepoznatljivog voćnog mirisa, savršene i osvežavajuće čistoće.

Naši likeri spajaju najbolje iz tradicionalnog i modernog sveta. U njima su savršeno izbalansirane mudrost i znanje, intenzivno iskustvo i savremeni istraživački duh. Za naš Liker od MEDA koristi se duplo destilisana rakija od DUNJE koja sazreva tokom 24 meseca, da bi zlatno-žuti MED odležao u njoj još pola godine. Naš NOĆINO (orahov liker) pripremamo od ZELENIH ORAHA koji odležavaju u voćnoj rakiji sa aromatičnim biljem i lekovitim travama. Gorko-slatki ukus je dobro balansiran – osvežiće vas i u isto vreme osećaj topline će opiti sva vaša čula.

Ponesite sa sobom deo atmosfere
Preuzmi aplikaciju

About us

Where stories begin

Ideja LOFT-a je od samog početka bila jasna: postaviti takav koncept u Novom Sadu koji će obuhvatati: odličan proizvod, pažljivo osmišljenu ponudu, sjajnu lokaciju, prijatan i inovativan enterijer, mlade ljudi koji mogu da prenesu sve naše vrednosti – i sve to upakovati na najprirodniji mogući način u jedan prepoznatljiv doživljaj za našeg gosta, koji je centar naše pažnje. Te vrednosti prevazilaze granice našeg grada i naše zemlje, a nama je drago što potvrdu za to dobijamo svakodnevno od naših gostiju. Preuzeli smo na sebe i zabavnu ulogu edukatora, upoznajući radoznalu publiku o specifičnim kafama, craft pivima, vinima ili nekom hranom koju do sada nisu imali prilike da probaju. Iza cele ideje stoji mlad tim, koji znanjem, energijom i trudom svaki dan dočeka na stotine gostiju.

Omiljeno mesto u gradu

Kada je reč o enterijeru, komentarima naših gostiju nema kraja. Sedeli u bašti ili unutra, uvek nađu priliku da izdvoje njima omiljeni detalj: naš bar u keramici, naša dvokrilna vrata, kuhinju na galeriji, rasvetu, njihovu omiljenu stolicu. Pozivamo Vas da pronađete Vaš omiljeni kutak.

LOFT Downtown

#loftdowntown

Njegoševa 2

21000 Novi Sad
Tel: +381 60 070 11 71
Ponedeljak – Četvrtak: 08-00h
Petak – Subota: 08-01h
Nedelja: 08-00h

LOFT Rooftop

#loftrooftop

TC Promenada

21000 Novi Sad
Tel: +381 66 50 70 231
Ponedeljak – Četvrtak: 08-23h
Petak – Subota: 08-01h
Nedelja: 08-23h

LOFT Factory

#loftfactory

Futoški put 93B

21000 Novi Sad
Tel:
061 308 31 84
Ponedeljak – Četvrtak: 08-23h
Petak – Subota: 08-01h
Nedelja: 08-23h

LOFT Roastery

#loftroastery

Futoški put 93B

21000 Novi Sad

LOFT River

#loftriver

Štrand, leva strana, ulaz br. 4 (pored Danubiusa)

21000 Novi Sad
Tel: 060 07 01 756
Ponedeljak – Četvrtak: 09-00h
Petak – Subota: 09-01h
Nedelja: 09-00h

LOFT Boulevard

#loftboulevard

Bulevar oslobođenja 63a

21000 Novi Sad

LOFT Bašta

#loftbašta

Njegoševa br. 9

21000 Novi Sad
`