AB
OU
T

Sunčan početak radne nedelje, kao idealan dan za kafu, odlučile smo da provedemo u jednom od omiljenih mesta u gradu, Loftu, u centru grada u Njegoševoj ulici. Dočekali su nas Marijana i Marko, naši domaćini, koji su, uz osmeh, podelili svoju priču sa nama.

Sve je počelo sa idejom da se otvori mesto po meri mladih – ušuškano, a opet vrlo savremeno. Odatle i naziv Loft, što bi se moglo prevesti kao potkrovlje ili stan u potkrovlju. Baš takav je enterijer Lofta, toplo mesto u kome dominira drvo, kao prirodni materijal, sa velikim portalima, dvokrilnim drvenim vratima, mnogo cveća, kuhinjom na galeriji i sa specifičnom rasvetom u vidu sijalica različitih oblika.

Pored lokala u Njegoševoj ulici, Loft se nalazi na još tri lokacije u gradu – Stražilovska ulica, Bulevar oslobođena (TC Promenada) i Futoški put. Prvi Loft je otvoren 2015. godine u Stražilovskoj ulici, gde su, s obzirom na neposrednu blizinu Univerziteta, najčešći gosti studenti. Svaki od četiri lokala su vrlo ambijentalno i stilski slični, ali ipak svaki nosi jedinstvenu energiju i ima svoju ciljnu grupu.

Celokupan tim čine mladi ljudi, koji znanjem, energijom i trudom svaki dan dočekaju veliki broj gostiju, upoznajući ih sa specifičnim kafama, kraft pivima, vinima ili hranom.

Izbor kafe, kao jednog od omiljenih pića mnogih, je veoma raznolik, pa tako možete da izberete aromu – intenzivna, kremasta ili mlečna, ali i način pripreme – espresso, filter, sa ili bez mleka, sa različitim dodacima, kao i da li želite bezkofeinsku kafu. Različite mešavine kafe sa različitih podneblja – Etiopije, Kolumbije, Brazila, pa čak i Vijetnama i Paname, dodaće vašoj šoljici kafe primese citrusa, koštunjavog voća ili crne čokolade. Svakodnevno je u ponudi i po jedna kafa iz specifičnih zemalja koje proizvode kafu: Perua, Kolumbije, Kenije, Nikaragve, Malavija i još mnogo drugih. Na vama je da se opredelite za ukus i prepustite uživanju. A ukoliko želite da u omiljenoj aromi uživate u udobnosti svog doma, možete kupiti pakovanje omiljene kafe pakovane u ambalažu od 100 i 200g.

Pored kafe, Loft nudi kraft (zanatska) piva kao i Loft vino – crveno, belo i roze.

Zanatske pivare prave pivo na tradicionalan način, bez veštačkih dodataka i kvalitetnija su od komercijalnih piva. Sada već poznata „Cura”, kreirana je od kvalitetnih, prirodnih sastojaka kako bi zadovoljila potrebe različitih gostiju. Osim kafe i pića i izbor hrane je veoma raznovrstan i različit u svakom od Loft lokala, prilagođen lokaciji i cenovno usklađen. Jedno od jela koje bismo izdvojile je „Pulled pork” – sporo kuvana i cepkana svinjetina. Za ljubitelje paste tu je zvezda pasti –  pesto sa piletinom.

Uživajući u šoljici kapućina i razgovoru, uverile smo se da ovom mladom timu kreativnosti i ideja sigurno ne nedostaje, pa je tako jedan od budućih planova da se, u skladu sa savremenim trendovima, na tržište izbaci aplikacija koja je osmišljena sa idejom da se konzumiranjem hrane i pića u Loftu prikupljaju bodovi, a na osnovu sakupljenih bodova osvoji neki od zanimljivih poklona iz Loft gift shopa.

Više informacija na https://loftcafe.rs/

About us

Where stories begin

Ideja LOFT-a je od samog početka bila jasna: postaviti takav koncept u Novom Sadu koji će obuhvatati: odličan proizvod, pažljivo osmišljenu ponudu, sjajnu lokaciju, prijatan i inovativan enterijer, mlade ljudi koji mogu da prenesu sve naše vrednosti – i sve to upakovati na najprirodniji mogući način u jedan prepoznatljiv doživljaj za našeg gosta, koji je centar naše pažnje. Te vrednosti prevazilaze granice našeg grada i naše zemlje, a nama je drago što potvrdu za to dobijamo svakodnevno od naših gostiju. Preuzeli smo na sebe i zabavnu ulogu edukatora, upoznajući radoznalu publiku o specifičnim kafama, craft pivima, vinima ili nekom hranom koju do sada nisu imali prilike da probaju. Iza cele ideje stoji mlad tim, koji znanjem, energijom i trudom svaki dan dočeka na stotine gostiju.

Omiljeno mesto u gradu

Kada je reč o enterijeru, komentarima naših gostiju nema kraja. Sedeli u bašti ili unutra, uvek nađu priliku da izdvoje njima omiljeni detalj: naš bar u keramici, naša dvokrilna vrata, kuhinju na galeriji, rasvetu, njihovu omiljenu stolicu. Pozivamo Vas da pronađete Vaš omiljeni kutak.

LOFT Downtown

#loftdowntown

Njegoševa 2

21000 Novi Sad
Tel: +381 60 070 11 71
Ponedeljak – Četvrtak: 08-00h
Petak – Subota: 08-01h
Nedelja: 08-00h

LOFT Rooftop

#loftrooftop

TC Promenada

21000 Novi Sad
Tel: +381 66 50 70 231
Ponedeljak – Četvrtak: 08-23h
Petak – Subota: 08-01h
Nedelja: 08-23h

Celer Superfood

#celersuperfood

Stražilovska 37

21000 Novi Sad
Tel:
064 491 00 34
Radnim danima: 08-19h
Subotom: 08-17h
Nedelja: zatvoreno

LOFT Factory

#loftfactory

Futoški put 93B

21000 Novi Sad
Tel:
061 308 31 84
Ponedeljak – Četvrtak: 08-23h
Petak – Subota: 08-01h
Nedelja: 08-23h

LOFT Roastery

#loftroastery

Futoški put 93B

21000 Novi Sad

LOFT River

#loftriver

Štrand, leva strana, ulaz br. 4 (pored Danubiusa)

21000 Novi Sad
Tel: 060 07 01 756
Ponedeljak – Četvrtak: 09-00h
Petak – Subota: 09-01h
Nedelja: 09-00h

LOFT Biciklana

#loftbiciklana

Fruškogorska 30

LOFT Boulevard

#loftboulevard

Bulevar oslobođenja 63a

LOFT Kopaonik

#loftkopaonik

Nikole Tesle 12
061 13 30 312

LOFT and Craft bar

#loftandcraftbar

Njegoševa 8

`